Etusivu Matkapalvelut Valokuvat Ajankohtaista Viale Donnan Tarina Yhteystiedot

Viale Donnan Tarina

Yritys on syntynyt sattumien summana ja harrastuksen perusteella. Olen työurani tehnyt taloushallinnossa alkaen ihan alimmalta tasolta edeten korkeammalle ja korkeammalle, kunnes tuli lama ja yritysten fuusiot.

Niin minutkin fuusioitiin ulos yrityksen talouspäällikön paikalta 2004; 54-vuotiaana. Töitä ei ollut tarjolla kovinkaan paljon ja niin aloin katsella olisiko mitään mitä voisin opiskella. Niinpä hain Haaga-instituutin järjestämälle Polku matkailuyrittäjäksi – kurssille, matkailusta innostuneena, ja pääsin sinne.

Kurssi on hyvin opettavainen ja tiukkakin, koska mitään summittaista ei hyväksytty niin suunnitelmissa kuin kotitehtävissäkään. Jouduin tekemään kannattavuuslaskelmat ja selvittämään niiden totuudenmukaisuudet ja perusteet asiantuntijoille ennekuin mitään todistusta sain. Siitä innostuneena hain Markkinointi-instituutin järjestämälle yrittäjäkurssille, aiheena matkailu, tarkemmin sanottuna asiakkaiden toiveiden mukaan järjestetyt matkat. Valmiina minulla oli jo omilta matkustusvuosiltani kontakteja useassa Euroopan maassa. Tämäkin kurssi vaati niin laskelmia kuin näyttöjäkin, jotka kyseenalaistettiin siksi, että osaanko vastata kysymyksiin.

Läpäisin senkin kurssin ja niin aloin miettiä miten tästä eteenpäin. Tiesin, että pääelinkeinoa en siitä voi järjestää, koska yhteinen yritys mieheni kanssa vaati panostani samoin kotityöt, mutta halusin kuitenkin toimia itsenäisestikin. Niinpä aloitin markkinoida matkoja ensin tutuille ja sitten yhdistyksille jne. Nyt olen tehnyt muutaman matkan vuodessa erikokoisten ryhmien kanssa niin ostoksille kuin ammatillisillekin kohteille. Nimi Viale Donna tulee italian kielestä, koska yksi omista suosikkimaistani on Italia ja sinne minulla on eniten yhteyksiä. Ensin ajattelinkin keskittyväni vain siihen maahan, mutta kysynnän ja tarjonnan laki vaatii joskus muutosta.

Hilkka Ruusuvirta
elämysmatkaekspertti
Puhelin 050 559 6527

 

Viale Donnan tarina